fbpx

SINI

Olen Sini Häkkinen, kuntavaaliehdokas 2021. 

Minun taustani

Syntynyt

19.3.1990 Saarijärvellä

VALTIOTIETEIDEN MAISTERI

Turun yliopisto

puheenjohtaja

Turun Kokoomus

ylitarkastaja

Tuotehallintayksikkö, Verohallinto

jäsen

Turun seudun puhdistamo Oy, Varsinais-Suomen Kokoomus, kaupunkiympäristölautakunta

harrastukset

Juoksu, rullaluistelu ja äänikirjat

urheilu-ura

 Lentopallo (6 Suomen mestaruutta, 4 Cup-kultaa, Challenge Cup pronssi, edustukset nuorten maajoukkueessa ja naisten maajoukkueessa)

Olen 31-vuotias turkulainen valtiotieteilijä, ylitarkastaja Verohallinnolla, entinen ammattiurheilija ja aktiivinen kokoomuslainen. Järjestöpuolella toimin Turun Kokoomuksen puheenjohtajana ja Varsinais-Suomen Kokoomuksen piirihallituksessa.

Valmistuin ylioppilaaksi Tampereen Sammon Keskuslukiosta vuonna 2009. Lukion jälkeen pelasin lentopalloa ammatikseni neljä vuotta, jonka jälkeen aloitin valtiotieteiden opinnot Turun yliopistossa vuonna 2013 pääaineenani valtio-oppi. Pääaineen opinnoissani olen suuntautunut poliittisen järjestelmän linjalle. Tämän lisäksi olen lukenut taloustieteitä, hallinto- ja finanssioikeutta, tilastotieteitä ja johtamista. Valmistuin valtiotieteiden maisteriksi kesällä 2019.

Liikunta ja urheilu ovat aina olleet merkittävä osa elämääni. Eniten minuun on vaikuttanut pitkään jatkunut urheilu-ura lentopallon parissa. Kuudentoista vuoden mittaisen ”lentisrupeamani” aikana ehdin pelata kahdeksan vuotta Lentopallon Mestaruusliigassa ja lisäksi nuorten- ja naisten maajoukkueissa. Vaikeiden loukkaantumisten takia ammattilaisura ulkomailla jäi minulla kuitenkin haaveeksi. Pitkäjänteinen työskentely ei tässä tapauksessa kantanut hedelmää, mutta samalla avautui mahdollisuus katsoa maailmaa uusin silmin. Olen isosti kiitollinen kaikista kokemuksista, joita olisi ollut mahdotonta saavuttaa ilman urheilua. Peliurani antoi mahdollisuuden kerätä kokemuksia lähes 30:ssä Euroopan valtiossa, opetti työskentelemään määrätietoisesti tavoitteideni eteen ja antoi laajan tukiverkoston.

Kokoomusnuoret on ollut minulle tärkeä kasvattaja politiikan puolella. Olen toiminut Varsinais-Suomen Kokoomusnuorten puheenjohtajana ja Kokoomuksen Nuortenliiton liittohallituksessa. Tämän jälkeen kokemusta on kertynyt Varsinais-Suomen Kokoomuksen piirihallituksessa varapuheenjohtajana ja jäsenenä sekä puoluevaltuustossa ja puoluehallituksessa. Nykyinen kotiseurani on Turun Kokoomusporvarit. Kokoomus-tiimissä uskomme vapauden ja vastuun tasapainon tärkeyteen, tasa-arvoon ja sivistykseen. Minulle ja puolueelleni tärkeitä arvoja ovat lisäksi kannustavuus ja suvaitsevaisuus.

Suhtaudun kaikkeen tekemiseeni intohimoisesti, ja kun johonkin ryhdyn, annan itsestäni aina 110 prosenttia. Minulla on valtavasti halua, motivaatiota ja energiaa oppia lisää ja päästä vaikuttamaan ympäristööni. Yhden tavoitteen saavutin, kun ylsin kevään 2017 kuntavaaleissa Turun kaupungin varavaltuutetuksi ja sain kääriä hihat liikuntalautakunnan varapuheenjohtajana.  Tästä matka on jatkunut kaupunkiympäristölautakuntaan. Odotan tulevia haasteita ja kesän 2021 kuntavaaleja suurella innolla!

Sini