Sini

  • Syntynyt 19.3.1990 Saarijärvellä
  • Valtiotieteiden maisteriopiskelija Turun yliopisto
  • Asiantuntija Valmis-hanke, Verohallinto
  • Hallituksen jäsen Turun seudun puhdistamo Oy
  • Varapuheenjohtaja Turun liikuntalautakunta, Turun Kokoomus
  • Jäsen Kokoomuksen puoluevaltuusto, Kokoomusnuorten liittohallitus
  • Harrastukset Juoksu, kuntosali
  • Urheilu-ura Lentopallo (6 Suomen mestaruutta, 4 Cup-kultaa, Challenge Cup pronssi, edustukset nuorten maajoukkueessa ja naisten maajoukkueessa)

Olen 28-vuotias turkulainen valtiotieteilijä, toiminnallinen asiantuntija Verohallinnolla, entinen ammattiurheilija ja aktiivinen kokoomuslainen. Toimin Turun liikuntalautakunnan varapuheenjohtajana ja vaikutan lisäksi Kokoomuksen puoluevaltuustossa ja Turun Kokoomuksen hallituksessa.

Valmistuin ylioppilaaksi Tampereen Sammon Keskuslukiosta vuonna 2009. Lukion jälkeen pelasin lentopalloa ammatikseni neljä vuotta, jonka jälkeen aloitin valtiotieteiden opinnot Turun yliopistossa vuonna 2013 pääaineenani valtio-oppi. Pääaineen opinnoissani olen suuntautunut poliittisen järjestelmän linjalle. Tämän lisäksi olen lukenut taloustieteitä, hallinto- ja finanssioikeutta, tilastotieteitä ja johtamista.

Liikunta ja urheilu ovat aina olleet merkittävä osa elämääni. Eniten minuun on vaikuttanut pitkään jatkunut urheilu-ura lentopallon parissa. Kuudentoista vuoden mittaisen lentopallotaipaleeni aikana ehdin pelata kahdeksan vuotta Lentopallon Mestaruusliigassa ja lisäksi nuorten- ja naisten maajoukkueissa. Vaikeiden loukkaantumisten takia ammattilaisura ulkomailla jäi minulla kuitenkin haaveeksi. Pitkäjänteinen työskentely ei tässä tapauksessa kantanut hedelmää, mutta samalla avautui mahdollisuus katsoa maailmaa uusin silmin. Olen valtavan kiitollinen kaikista kokemuksista, joita olisi ollut mahdotonta saavuttaa ilman urheilua. Peliurani antoi mahdollisuuden kerätä kokemuksia lähes 30:ssä Euroopan valtiossa, opetti työskentelemään määrätietoisesti tavoitteideni eteen ja antoi upean tukiverkoston.

Nykyinen kotiseurani on Varsinais-Suomen Kokoomusnuoret, joka on ollut minulle tärkeä kasvattaja politiikan puolella. Olen kiitollinen saatuani puheenjohtaa tätä porukkaa vuonna 2018. Kokoomus-tiimissä uskomme vapauden ja vastuun tasapainon tärkeyteen, tasa-arvoon ja sivistykseen. Minulle ja puolueelleni tärkeitä arvoja ovat lisäksi kannustavuus ja suvaitsevaisuus.

Suhtaudun kaikkeen tekemiseeni intohimoisesti, ja kun johonkin ryhdyn, annan itsestäni aina 110 prosenttia. Minulla on valtavasti halua, motivaatiota ja energiaa oppia lisää ja päästä vaikuttamaan ympäristööni. Yhden tavoitteen saavutin, kun ylsin kevään 2017 kuntavaaleissa Turun kaupungin varavaltuutetuksi ja sain kääriä hihat liikuntalautakunnan varapuheenjohtajana. Odotan tulevia haasteita suurella innolla!

Sini