fbpx
Sini Häkkinen

Sini Häkkinen

Turku tarvitsee toimeliaisuutta

Elämme nyt poikkeuksellisen haastavia ja vaikeasti ennustettavia aikoja. Suomen pankki ennustaa tuoreessa katsauksessaan Suomen talouden ajautuvan lievään taantumaan vuonna 2023.

Nyt jos koskaan pitää kääntää kaikki kivet ja huolehtia rakentamiseen ja kaupunkikehitykseen liittyvien hankkeiden sujuvasta etenemisestä. Näin vauhditetaan Turun kaupungin positiivista kehitystä, kasvua ja ylläpidetään työllisyyttä.

Turun kaupunginhallitus valitsi joulukuussa Kupittaan kärjen hankintakilpailun voittajaksi YIT Suomen vetämän työryhmän ehdotuksen – Terävin kärki.

Turun Kupittaan kärki -hanke aloittaa merkittävän vaiheen Kupittaa-Itäharjun alueelle sijoittuvan Turun Tiedepuiston kehityksessä. Kyseessä on asumisen, toimistotilat ja palvelut kokoava hankekokonaisuus.

Kannen ohella on korona-ajan tuoman tauon jälkeen etenemässä Turun Ratapihan elämys- ja tapahtumakeskuksen suunnittelu. Hankkeen tavoitteena on kehittää Turun ratapiha-aluetta ja laajemmin koko Turun keskustaa luomalla Logomon läheisyyteen uudenlainen vireä ja elämyksiä täynnä oleva kiinnostava kaupunginosa.

Turun ratapiha-alue on yksi kaupungin kasvualueista ja sen kehittäminen lisää kaupungin elinvoimaa monella tavalla. Ratapihahanke laittaa liikkeelle parhaimmillaan satojen miljoonien eurojen edestä yksityisiä investointeja, jotka tuottavat kaupungillemme verotuloja ja työpaikkoja.

Lähitulevaisuudessa kasvavan vanhenevan väestön aiheuttamat palvelutarpeet lisääntyvät vuosi vuodelta. Selvitäksemme tästä haasteesta on Turun kasvettava niin väkiluvun, yritysten määrän kuin verotulojenkin osalta. Tarvitsemme suunnitelmallisia, yksityistä rakentamista palvelevia ja käynnistäviä investointeja, jollaisia Tiedepuiston kansi ja Ratapihahanke muun muassa ovat.

Kaupunkikehitysvaikutuksiltaan mittavien hankkeiden toteutumisesta ja elinvoimaisen kaupungin rakentamisesta hyötyy jokainen turkulainen. Kaupungin tulee tehdä päätöksiä, jotka mahdollistavat kaupungin kehittymisen.

Sini Häkkinen
Puheenjohtaja, Turun Kokoomus

Niko Aaltonen
Varapuheenjohtaja, Turun Kokoomus

Kirjoitus on julkaistu Aamuset-lehdessä 28.12.2022.

Share this post