fbpx
Sini Häkkinen

Sini Häkkinen

Vuosi 2017 toi paljon tullessaan – kiitos siitä!

”Kylläpä aika on kulunut nopeasti”, kuuluu sanottavan. Omalla kohdallani vuosi 2017 tuntuu vierähtäneen erityisen nopeasti. Vuoteen on mahtunut valtavasti kaikkea: töitä, opintoja – ja ennen kaikkea politiikkaa ja järjestötoimintaa. Nyt kun vuosi 2018 on jo nurkan takana, haluan pysähtyä hetkeksi muistelemaan, mitä vaiherikas ja toiminnantäyteinen kulunut vuosi antoi minulle.

Kevään kuntavaalit olivat minulle valtava innostuksen aihe ja toki myös suuri voimainponnistus. Valmistautuminen vaaleihin alkoi jo viime vuoden puolella huipentuen vaalipäivään 9.4. Minulle vaalit olivat ensimmäiset laatuaan. Moni asia tuli täysin uutena, mikä myös opetti valtavasti. Yhteishenki, joka vaalikentillä vallitsi, monet upeat kohtaamiset ja rakentavat keskustelut vaihtelevista aiheista – niin paikallisista kuin valtakunnallisista – toivat valtavasti lisää draivia tekemiseen. Vaalikevät oli monella, yllättävälläkin, tavalla antoisa.

Vaikka vaalitulos ei vielä ensimmäisellä kerralla aivan riittänyt viemään minua valtuustoon asti, oli se enemmän kuin osasin toivoa. Olen valtavan kiitollinen jokaisesta äänestä sekä kaikesta tuesta ja avusta, jota matkan varrella sain. Nousin Turun kaupungin varavaltuutetuksi toimikaudeksi 2017-2021. Kuntavaalien saldo kirkastui entisestään luottamuspaikkajaon seurauksena, sillä sain kääriä hihat minulle varsin mieluisassa tehtävässä liikuntalautakunnan varapuheenjohtajana.

Sain lisäksi kunnian toimia kuluneen vuoden Suomen toiseksi vanhimman paikallisyhdistyksen Turun Kokoomuksen Nuorten puheenjohtajana. Paikallisyhdistyksemme oli vuoden aikana kohtalaisen aktiivinen: kunnioitimme perinteitä, mutta toimme toimintaan myös uusia elementtejä. Keskeisin tavoitteemme oli saattaa toimintaamme mukaan enemmän uusia jäseniä. Vaikka olisimme voineet onnistua tässä paremminkin, on kuitenkin ollut ilahduttavaa huomata, että mukaan tulleet ovat olleet erityisen aktiivisia.

Henkilökohtaisesti yksi vuoden huippuhetkistä oli, kun Varsinais-Suomen Kokoomusnuorten syyskokous valitsi minut yksimielisesti piirin puheenjohtajaksi vuodelle 2018. Kokoomusnuoret on ollut minulle erittäin tärkeä tiimi viimeisen parin vuoden ajan. Aktiivinen toiminta Kokoomusnuorissa on opettanut, kuinka keskeisessä roolissa poliittiset nuorisojärjestöt (muiden ohella) ovat demokraattisessa järjestelmässämme. Samalla yhä useampi nuori kokee poliittisessa nuorisojärjestössä toimimisen tärkeäksi väyläksi päästä vaikuttamaan itselle tärkeisiin kysymyksiin.

Mahdollisuus toimia piirimme johdossa tulevana vuonna on minulle suuri kunnia – eikä vähiten siksi, että vuodesta on tulossa monien vaalien, Kokoomuspuolueen 100-vuotisjuhlavuoden, Kokoomuksen Nuorten Liiton 90-vuotisjuhlavuoden ja kotikisojen (puoluekokous Turun Logomossa kesäkuussa 2018) ansiosta erityisen mieleenpainuva. Haluan lämpimästi kiittää tehtävän jättävää Anna-Kaisa Kälviäistä siitä isosta työstä, jonka hän on viimeisen parin vuoden aikana tehnyt ”VeeäSsän” eteen ja erityisesti mainiosta opastamisesta tehtävään. Saan käsiini hyvin hoidetun piirijärjestön ja taakseni aktiivisen jäsenistön.

Loppuvuosi toi tullessaan vielä kaksi mieluisaa luottamustehtävää. Marraskuussa tulin valituksi Turun Kokoomuksen hallitukseen vuodeksi 2018. On hienoa päästä osana tätä porukkaa vaikuttamaan siihen, että Turun kehitys ja kasvu saa jatkoa. Lisäksi minut valittiin Turun seudun puhdistamo Oy:n hallitukseen. TSP Oy on 14 kunnan omistama palveluntuottaja, joka tarjoaa laadukasta jätevedenpuhdistuspalvelua kustannustehokkaasti ja pitää huolen siitä, että Itämeri pysyy puhtaana. Luottamustehtävä tuo tullessaan uusia, mielenkiintoisia haasteita ja olen niistä erityisen innoissani. On ilo päästä tässä ominaisuudessa toimimaan puhtaamman Itämeren puolesta!

Enpä olisi vuosi takaperin arvannut, mitä kaikkea uutta ja mielenkiintoista tämä vuosi tuo tullessaan. Eikä muuten tule ensi vuodesta vauhtia puuttumaan. Yhä kasvavalla innolla ja energialla odotan tulevaa!

Lämmin kiitos kuluneesta vuodesta ja rentouttavaa joulunaikaa!

Sini

Share this post