fbpx
Sini Häkkinen

Sini Häkkinen

Turun draiville jatkoa elämys- ja tapahtumakeskuksesta?

Maanantaina uutisoitiin Turku Ratapiha -hankkeen esiselvityksen valmistumisesta. Kyse on suunnitelmasta luoda Turun ratapiha- ja asema-alueelle Suomen suurin elämys- ja tapahtumakeskittymä. Hanke lisäisi toteutuessaan merkittävällä tavalla Turun elinvoimaa. Keskittymästä hyötyisät niin liike-elämä, kauppa, asuminen kuin kulttuurikin. Ennen kaikkea tapahtumakeskus toimisi vetovoimatekijänä, joka houkuttelisi Turkuun matkailijoita ulkomaita myöten.

Erityisen makeaa hankkeen toteutuminen tekisi Turun asemalle urheilukaupunkina. Elämyskeskukseen on kaavailtu 10 000 katsomopaikan, erityisesti jääurheilukäyttöön tarkoitettua, monitoimiareenaa. HC TPS siirtyisi pelaamaan kotiottelunsa uudella areenalla. Hanke tarjoaisi erinomaisen mahdollisuuden luoda Turkuun toimintaympäristö, joka mahdollistaa huippu-urheilun olosuhteiden kehittämisen maailman mittaluokassa kilpailukykyisiksi.

Samalla liikuntapaikkaolosuhteiden kehittäminen ottaisi kaupungissamme reilun harppauksen eteenpäin. HC TPS:n siirtyminen uuteen monitoimiareenaan tarjoaisi mahdollisuuden vapauttaa Turkuhalli palvelemaan muuta harrastus- ja liikuntatoimintaa. Alustavia selvityksiä Turkuhallin uusiokäytöstä onkin jo tehty. Halli voisi toimia erinomaisena peli- ja harjoitusareenana monelle eri lajille.

Seuraavaksi käynnistyvät keskustelut hankkeen toteuttamiseksi. Kehityssuunnitelmana toiminut esiselvitys on tässä pohjana. Hankkeen kokonaiskustannuksiksi arvioidaan 480 miljoonaa euroa, joka aiotaan kerätä yksityisiltä rahoittajilta. Voimakkaassa myötätuulessa purjehtiva Turku on ehdottomasti kohde, johon kannattaa sijoittaa.

Draivi Turussa on nyt melkoinen. Toivottavasti se saa lisäkierroksia uuden keskuksen myötä. Hankkeen toteutumisen yhteydessä aika voisi olla myös tunnin junan.

Ps. Vieläkö vuoden 2022 jääkiekon MM-kotikisojen järjestäjäkaupungeista voitaisiin neuvotella? 🙂

Share this post